RUT avdrag för flytt

Vi hjälper dig att hitta en flyttfirma till rätt pris och kvalitet.

RUT avdrag för flyttfirmor - Vad är det och hur fungerar det?

Att flytta kan vara en krävande och stressig upplevelse. En av de största utmaningarna med en flytt är att hitta en pålitlig och erfaren flyttfirma som kan hjälpa till med packning, transport och lossning av dina ägodelar. Men visste du att du kan dra av en del av kostnaden för din flytt genom RUT-avdraget för flyttfirmor? I denna artikel kommer vi att titta närmare på RUT-avdraget för flyttfirmor, hur det fungerar och hur du kan dra nytta av det.

Rut avdrag för flytt

Vad innebär rutavdrag för flytt?

Du har rätt att dra av hälften av arbetskostnaden inom ett år, upp till 50 000 svenska kronor. Om du är 65 år eller äldre är den övre gränsen för rutavdraget 50 000 kr. Några av de tjänster som omfattas av avdraget är till exempel enklare rengöring, tvätt, barnpassning och trädgårdsarbete. Från och med den 1 augusti 2016 kan du också använda omlokaliseringshjälp och få avdrag för flyttlådor. För mer information om vilka typer av tjänster som omfattas av rutavdraget kan du besöka Skatteverkets webbplats.

Vad ingår i rutavdrag med flyttfirma?

Rutavdrag för flytt med flyttfirma  gäller för flyttning av möbler och hushållsartiklar mellan bostäder, liksom föremål som du tillfälligt behöver lagra när du flyttar. Det är viktigt att veta att rutavdraget endast inkluderar faktiska arbetskostnader. Du kan få ett avdrag för detta:

  • Hjälp att packa och packa upp dina saker.
  • Hjälp med att lasta och lasta av.
  • Även bärhjälp ingår i RUT avdraget.

Det som inte ingår i RUT avdraget är följande transporten och tiden transporten tar ej eller ingår drivmedel eller bilkostnad

 

Vad är RUT-avdraget?

RUT-avdraget är en skattereduktion som infördes 2007 för att främja och underlätta hushållstjänster i Sverige. RUT står för Rengöring, Underhåll och Tvätt, men avdraget kan också användas för andra tjänster som trädgårdsskötsel och flytt.

RUT-avdraget ger möjlighet att dra av 50% av arbetskostnaden för hushållsnära tjänster, upp till en viss gräns. Gränsen varierar beroende på vilken typ av tjänst som utförs. För flyttjänster är den maximala avdragsgränsen 50 000 kronor per person och år. Detta innebär att du kan spara upp till 25 000 kronor på flyttkostnaderna varje år.

Hur fungerar RUT-avdraget för flyttfirmor?

För att dra nytta av RUT-avdraget för flyttfirmor måste du anlita en registrerad flyttfirma som har rätt att ta emot RUT-avdrag. Det är viktigt att notera att RUT-avdraget bara kan användas för arbetskostnader, inte för kostnader för material eller transport. Du kan alltså bara dra av arbetskostnaden för den tid som flyttfirman lägger ned på att utföra arbetet.

När du har anlitat en flyttfirma som har rätt att ta emot RUT-avdrag, kan du ansöka om avdraget via din deklaration. Du behöver inte betala hela summan själv, utan flyttfirman kan i de flesta fall dra av beloppet direkt från fakturan.

Fördelar med RUT-avdrag för flyttfirmor

Det finns flera fördelar med att använda RUT-avdrag för flyttfirmor. Här är några av de främsta fördelarna:

  1. Minska priset med flyttfirma

RUT-avdraget ger dig möjlighet att minska kostnaderna för din flytt genom att dra av en del av arbetskostnaden för flyttfirman.

  1. Anlita en professionell flyttfirma

Genom att använda RUT-avdraget kan du anlita en professionell och pålitlig flyttfirma som du annars kanske inte skulle ha haft råd med. Detta kan ge dig trygghet och lugn under hela flytten, och du kan vara säker på att dina ägodelar hanteras på ett säkert och professionellt sätt.

  1. Enkel och smidig hantering

Att använda RUT-avdraget för flyttfirmor är enkelt och smidigt. Du behöver inte göra mycket själv, utan det är flyttfirman som sköter allt administrativt arbete. Du behöver bara se till att du anlitar en registrerad flyttfirma som har rätt att ta emot RUT-avdrag.

  1. Hjälpa till att skapa fler arbetstillfällen

Genom att använda RUT-avdraget för flyttfirmor hjälper du till att skapa fler arbetstillfällen. Eftersom avdraget gör det mer prisvärt för privatpersoner att anlita en flyttfirma, ökar efterfrågan på deras tjänster. Detta kan leda till att flyttfirmor anställer fler medarbetare och därmed skapar fler arbetstillfällen.

Rut avdrag för flytt

RUT avdrag för flytt

RUT avdrag för flytt Vi hjälper dig att hitta en flyttfirma till rätt pris och kvalitet. Få offert från en kontrollerad flyttfirma RUT avdrag för

Läs mer »