Hur Lång tid tar en flytt med flyttfirma inom Stockholm?

Vi hjälper dig att hitta en flyttfirma till rätt pris och kvalitet.

Att flytta inom Stockholm kan vara en ganska stressig upplevelse. Det finns många saker att tänka på, från att packa och organisera dina saker till att hitta en pålitlig flyttfirma. En av de vanligaste frågorna som många människor ställer sig när de planerar en flytt är: ”Hur lång tid tar en flytt med flyttfirma inom Stockholm?

Att veta hur lång tid det kommer att ta för din flytt kan hjälpa dig att planera bättre och minska stressen. I den här artikeln ska vi diskutera vad som påverkar tiden det tar att flytta inom Stockholm med hjälp av en professionell flyttfirma och ge dig några användbara tips för att hjälpa till att göra processen smidigare.

Hur lång tid tar en flytt?

Det är svårt att säga exakt tid det tar med flytt när man anlitar en flyttfirma, mycket beror på hur lång det är att gå från flyttbilen till porten och om det finns hiss eller inte. Men här är några ca tider för normala förhållanden.

Undantag för innergårdar och liknade där bör man lägga till en timme eller två. Jag räknar med en restid på 30 min så är det längre så får man plussa på restid på angivna tider.

Tiderna är räknade för flytt av lägenheter

1 r o k upp till cirka 30 kvm 3-5 timmar

2 r o k upp till cirka 55 kvm 5-7 timmar

3 r o k upp till cirka 79 kvm 7-9 timmar

4 r o k upp till cirka 95 kvm 8-10  timmar

Priset för flytt med flyttfirma är oftast uträknat på den tid flytten tar bra flyttfirmor kan räkna ut priset för en flytt ganska enkelt.

hur lång tid tar en flytt

Vad påverkar tiden det tar att flytta?

Det finns flera faktorer som påverkar hur lång tid det tar att flytta inom Stockholm med hjälp av en professionell flyttfirma. Dessa inkluderar:

 1. Hur mycket du flyttar

Den mängd saker du flyttar kommer att påverka tiden det tar att flytta. Ju fler saker du har, desto längre tid kommer det att ta att packa och transportera dem. Om du har mycket stora eller tunga möbler kan det också ta längre tid att flytta dem in och ut ur ditt gamla och nya hem.

 1. Hur långt du flyttar

Avståndet mellan ditt gamla och nya hem kan också påverka tiden det tar att flytta. Om du flyttar till en plats som ligger långt borta kan det ta längre tid att transportera dina saker och det kan också ta längre tid att packa och organisera allt.

 1. Typen av bostad

Typen av bostad du flyttar från och till kan också påverka tiden det tar att flytta. Om du flyttar från eller till en lägenhet kan det ta längre tid att transportera dina saker eftersom du kanske behöver använda en hiss eller trappor. Om du flyttar till eller från ett hus kan det ta längre tid att packa och transportera saker från flera rum.

 1. Trafikförhållanden

Trafikförhållandena i Stockholm kan också påverka tiden det tar att flytta. Om du flyttar under rusningstrafik kan det ta längre tid att transportera dina saker eftersom det kan finnas mer trafik på vägarna. Det är också viktigt att tänka på parkeringsmöjligheter vid dina gamla och nya bostäder. Om det är svårt att hitta en parkeringsplats kan det ta längre tid att lasta och lossa dina saker.

 1. Tillgång till fastigheten

Tillgången till fastigheten kan också påverka tiden det tar att flytta. Om det finns trappor eller hissar som måste användas för att komma åt fastigheten kan det ta längre tid att flytta. Om det finns långa avstånd från parkeringen till din dörr kan det också ta längre tid att transportera dina saker.

 1. Service från flyttfirman

Den flyttfirma du anlitar kan också påverka tiden det tar att flytta. En erfaren och professionell flyttfirma kan packa och transportera dina saker snabbt och effektivt, medan en mindre erfaren flyttfirma kan ta längre tid. Det är viktigt att välja en pålitlig och pålitlig flyttfirma för att säkerställa att din flytt går smidigt och effektivt.

Hur lång tid tar en flytt med flyttfirma inom Stockholm?

Tiden det tar att flytta med en flyttfirma i Stockholm varierar beroende på många faktorer. I genomsnitt tar det cirka 4-8 timmar att flytta från en tvårumslägenhet till en annan tvårumslägenhet inom Stockholm. Om du flyttar från eller till ett större hem eller längre bort kan det ta längre tid. En erfaren och pålitlig flyttfirma kan ge dig en mer exakt uppskattning av tiden det tar att flytta baserat på dina behov.

Tips för att göra din flytt smidigare

 1. Planera i förväg

En av de viktigaste sakerna du kan göra för att göra din flytt smidigare är att planera i förväg. Skapa en checklista över allt du behöver göra innan flytten, inklusive packning, organisering av transport och bokning av en flyttfirma. Ju mer förbered du är, desto smidigare kommer flytten att vara.

 1. Rensa ut det du inte behöver

Att rensa ut saker du inte behöver kan göra din flytt lättare och smidigare. Innan du packar, ta dig tid att gå igenom dina saker och donera eller sälja det du inte längre behöver. Ju mindre saker du har att flytta, desto snabbare och enklare blir det.

 1. Använd rätt förpackningsmaterial

Att använda rätt förpackningsmaterial kan också göra din flytt smidigare. Använd kartonger av hög kvalitet och packningsmaterial som bubbelplast och packpapper för att skydda dina saker under transporten. Det är också viktigt att märka varje låda tydligt så att du vet vad som är i den när du packar upp.

 1. Förbered dina möbler

Förbered dina möbler för transport genom att demontera dem så mycket som möjligt. Ta bort ben, armstöd och andra lösa delar och packa dem separat. Detta gör det enklare att transportera möblerna och kan också skydda dem från skador under transporten.

 1. Boka en pålitlig flyttfirma

Att boka en pålitlig och professionell flyttfirma kan göra hela flyttprocessen mycket enklare och smidigare. En erfaren flyttfirma kan hjälpa till med allt från packning och transport till lossning och upppackning, vilket sparar dig tid och stress.

Slutsats

Att flytta med en flyttfirma i Stockholm kan vara en mycket effektiv lösning för dem som vill göra flytten så smidig som möjligt. Genom att boka en pålitlig och erfaren flyttfirma kan du spara tid och minska stressen som är förknippad med en flytt. Genom att följa tipsen som vi har delat med dig i denna artikel kan du göra din flytt ännu smidigare och mer effektiv. Planering, rensning och förberedelser kan göra en stor skillnad i hur lång tid din flytt tar och hur smidig den blir.

Vid val av en flyttfirma är det viktigt att du gör din forskning och väljer en pålitlig och erfaren firma som har erfarenhet av att utföra flyttningar i Stockholm. En bra flyttfirma kommer att ge dig en uppskattning av tiden det tar att flytta baserat på dina behov, och kommer att arbeta med dig för att säkerställa att din flytt går så smidigt som möjligt.

I slutändan kan du spara tid och minska stressen genom att anlita en pålitlig och erfaren flyttfirma för din nästa flyttning inom Stockholm. Genom att följa tipsen som vi har delat med dig kan du också göra din flytt så smidig och effektiv som möjligt.

Rut avdrag för flytt

RUT avdrag för flytt

RUT avdrag för flytt Vi hjälper dig att hitta en flyttfirma till rätt pris och kvalitet. Få offert från en kontrollerad flyttfirma RUT avdrag för

Läs mer »