Vi hjälper dig att hitta en flyttfirma till rätt pris och kvalitet.

Vad kostar en flytt?

Den första fråga man ställer sig när man planerar att flytta. Vad kostar det att anlita en flyttfirma för min flytt? Vi ska försöka bena ut denna djungel av priser man får av olika flyttfirmor. Varför får jag olika pris för min flytt av olika flyttfirmor?

Vad ska jag välja timpris eller fastpris?

Fastpris innebär att du och flyttfirman kommer överens om ett totalpris för din flytt och det är den summan du betalar. Flyttfirma kommer ut och besiktigar din bostad och därefter ger dig ett pris. Det går även att göra det via email eller telefon men då gäller det att vara noga och berätta allt om det är långt att går till port, källare eller vindsförråd. Har du en större lägenhet eller hus är det alltid bäst att låta flyttfirman komma ut och besiktiga då blir det aldrig problem efteråt.

I de flesta fall är det alltid bäst att välja fastpris för din flytt. Då slipper alla inblandade stressen det innebär att flytta, både flyttgubbarna och du som kund kan slappna av och behöver inta hålla koll på flyttfirman och vad dom gör, det är mycket kring jobb med en flytt parkera lastbilen på ett bra sätt med ramper, förbereda möbler med plast skruva isär säng ben mm. Så har du fastpris kan du bara öppna dörren och sen åka till din nya bostad utan att oro dig över hur snabbt flyttfirman jobbar.

Timpris flyttfirma

När ska jag välja timpris för min flytt?

Timpris kan du välja då du vet att din flytt är lätt och smidig. Då du har packat allt på ett bra sätt och du har tömt alla förråd och burit in det till lägenheten, det ska vara lätt för flyttfirma att parker på adresserna och lätt att gå. Då kan flytten ta från 2- 3timmar för en lägenhet på 30-50 kvm.